Luk alle
Åben alle

Elektronik - herunder mobil, iPads, nødkald og GPS

Strømafbrydelse i et eller flere af hjemmeplejeområderne i Skive Kommune.

Strømafbrydelsen kan vare op til 2 timer og vil som udgangspunkt ikke blive varslet på forhånd.

Da strømafbrydelsen ikke vil være varslet, vil der ikke være alarmering. Medarbejdere bør derfor være opmærksomme på tegn på strømafbrydelse.

Tegn på strømafbrydelse eftertjekkes straks ved f.eks. at tjekke flere elektroniske apparaters virkning samt sikringer i flere hjem.

Såfremt strømafbrydelsen bekræftes, skal medarbejderne følge actionscards. Hvis der opstår problemer med at følge actions cards, skal medarbejderen kontakte områdelederen.

Som udgangspunkt vil strømafbrydelsen være kortvarig, hvormed det ikke vil være muligt at indkalde nye medarbejdere, der kan nå at komme, før strømafbrydelsen er overstået.

Skulle der opstå en ekstraordinær situation, der kræver, at der indkaldes yderligere personale, kan områdelederen kontaktes.

Kritiske opgaver og tiltag til imødegåelse heraf:

Mobil/iPads

  • Situation: Det forventes, at NEXUS og mobildækning virker på mobiler og iPads med eget simkort. Det vil derfor være muligt at komme i kontakt med hinanden samt tilgå elektronisk dokumentation mm. på disse enheder. Det vil ikke være muligt at tilgå informationer via WIFI, fra almindelige computere eller fra elektroniske apparater uden simkort.

 

  • Tiltag: Medarbejdere bør hyppigt sikre sig, at mobiler og iPads med simkort er opladte. Der er i den forbindelse bedt om 73 USB-stik og opladere til bilerne, således der er 1 af hver til hver bil. Derudover er der indkøbt 12 powerbanks til hjemmeplejen i Salling og 18 powerbanks til hjemmeplejen i Skive-Højslev.

GPS:

  • Situation: GPS’en kan, såfremt den er opladt, fungere i op til et døgn. Den vil derfor i opladt tilstand kunne fungere under en strømafbrydelse i op til 2 timer. Programmet, hvori man eftersøger en borger, vil ikke kunne tilgås via PC, men via firmaets app.

 

  • Tiltag: Alle medarbejdere bør hyppigt sikre sig, at GPS’er, mobiler og tablets er opladte. Derudover bør medarbejdere sikre sig, at de på deres mobiler og tablets her GPS-firmaets app.

Nødkald/tilkald:

  • Situation: Der er batteriback-up på nødkaldeanlæg i hjemmet, som kan køre min. 24 timer uden strøm.

 

Kritiske opgaver aften og nat samt tiltag til imødegåelse:

  • Situation: Under strømafbrydelse vil det ikke være muligt at tænde lys i eller udenfor hjemmene hos borgere i det ramte område.

 

  • Tiltag: Der er indkøbt pandelamper til brug ved strømafbrydelse om aftenen og natten.

Dette actioncard er udarbejdet af udviklingskonsulent Samantha Drejer Thomsen.

Godkendt af Pleje- & Omsorgschef Lars Olesen den 21. december 2022.

Sidst opdateret

13.04.2023

Ansvarlig redaktør