I en katastrofesituation er det IT & Digitaliserings opgave, så længe som muligt, at videreføre de normale samfundsfunktioner eller reetablere disse efter materielle ødelæggelser og skader.
Men da også mindre nedbrud i forbindelse med it-driften har væsentlig betydning for gennemførelse af kommunens vitale funktioner, skal it-beredskabet også i disse situationer kunne etableres, således at kommunens it-miljø, hurtigst muligt kan genskabes efter nedbrud.
Planen skal skabe forudsætninger for, at løsning af beredskabsopgaver kan gribes rationelt an. I det omfang det er nødvendigt, må visse opgaver, efter ledelsens nærmere bestemmelse, udskydes eller suspenderes for at ressourcerne kan anvendes på livsvigtige eller højere prioriterede opgaver.
Ud over de normale opgaver vil situationen kunne medføre, at IT & Digitaliserings pålægges uvante opgaver som led i beredskabsopbygningen. Her henvises til Beredskabslovens § 57, der pålægger offentligt ansatte og ansatte i offentlige og private virksomheder og institutioner at udføre de opgaver inden for redningsberedskabet og det civile beredskab, der pålægges dem.
Planlægningen og indsatsen omkring opbygning af it-beredskabet rettes primært mod:
Opbygning og videreudvikling af procedurer, der har til formål at opretholde kommunens it-funktioner længst muligt og i givet fald at reetablere driften inden for en acceptabel tidsramme.
Vejledning til dataejerne i forbindelse med deres vurdering af forretningsgangene i forhold til afhængigheden af it-systemerne og fastsættelse af behovet for et internt nødberedskab.
Udarbejdelse og revision af beredskabsplanen
It-chefen er ansvarlig for udarbejdelse og revision af it-beredskabsplanen. Planen skal revideres i det omfang, udviklingen gør det nødvendigt. Som minimum gennemgår IT & Digitaliserings beredskabsplanen én gang årligt i forbindelse med den fastlagte opfølgning på kommunens it -sikkerhed.